Scheidsrechter

Tim Konings

Accommodatie

Onbekend

De koppies stonden gespannen in de kleedlokaal, want de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie stond op het punt van beginnen.
De vorige competitie hadden we goed afgesloten (na een minder begin) en nu zijn we van plan om die lijn verder door te trekken.
Hejran was er helaas niet bij, Rayan en Joep begonnen als reserve.
Rick was er weer bij als speler na maanden ons geholpen te hebben door te vlaggen.
Direct na de aftrap was het voor iedereen duidelijk wat de bedoeling was: vol druk zetten en zorgen dat "we" het eerste duel koste wat kost winnen, zodat Reusel meteen het gevoel zou krijgen dat de punten in Veldhoven zouden blijven.
En dat gebeurde ook.... Reusel trapte af en werd meteen terug gedrongen door de blauw-witten. Al snel kwamen er ook kansjes voor de thuisclub, maar het vizier stond nog niet goed afgesteld. In de 8e minuut probeerde Reusel op te bouwen, maar ons middenveld zat er kort op en mede door Danny en Ruben kwam Majd vanuit het midden opstomen.  Majd liep iedereen voorbij en kwam oog in oog met de keeper. Cool en bekeken schoot hij de bal achter de uitkomende keeper..... 1-0.
Mooie opsteker voor de Marvildrianen.
We bleven maar gas geven en Reusel kwam in die fase niet in hun spel. Al kwamen ze een keer aan aanvallen toe, dan was daar onze verdediging (Mahmod,  Bas, Rick en Luke) die knap en alert alles onschadelijk maakte. In de 18e minuut zette Marvilde op links een aanval op, na en mooie combinatie van Amjad, Rick en Danny kreeg Thijs de bal op zo'n 18 meter van de goal.
Tussen 2 tegenstanders in haalde Thijs uit en de bal vloog over de keeper in de goal.... 2-0.
Het spel ging nu iets meer op en neer en Reusel beet knap van zich af. Kleine mogelijkheden kwamen er nu voor de gastheren, maar Mika wist alles vrij eenvoudig te pareren.
Ons middenveld (Rayan, Amjad, Jessy en Majd) bleef goed voetballen en het was een genot om naar te kijken.
Ruben, Thijs en Amjad kregen nog wat kansjes, maar het leek dat er tot de rust geen verandering meer zou komen...
Leek ja, want in de blessuretijd van de eerste helft mocht Marvilde nog een vrije trap nemen op een 30 meter van de goal.
Thijs ging achter de bal staan en naam een aanloop.., hij schoot de bal hard over de keeper heen: 3-0 en dat was meteen de ruststand.

De leiders/trainers waarschuwden de kids dat ze in positie moesten blijven lopen zoals in de eerste helft.
En dat gebeurde dus niet.
De tweede was erg rommelig en de spelers gingen nu te veel voor eigen succes. Er gebeurde eigenlijk niet veel en we leken dan ook simpel de wedstrijd uit te spelen. Helaas dacht Reusel er anders over.
10 minuten voor tijd was het ineens Reusel dat op 3-1 kwam na niet goed opletten van ons hele team.
Het dreigde even helemaal mis te gaan want 5 minuten later stond het ineens 3-2 na een knappe aanval van Reusel.
Nog ongeveer 5 minuten te spelen en het werd onrustiger en onzorgvuldiger... toch kregen we nog een mogelijkheid via Joep, maar zijn actie werd helaas niet beloond.
Dat Danny er nog even in moest om het middenveld de resterende tijd te helpen was eigen al veel zeggend.