2022 Marvilde 2 (zon) promotie najaar 2022

M2_promotie_origineel_2.JPG

Het is een vreemde competitie in de tweede klasse D waar het tweede van Marvilde actief in is. Zij spelen tot de winterstop een halve competitie. De eerste 4 (of 5) teams die dan bovenaan staan promoveren naar de finale poule in deze zelfde tweede klasse. Dit geldt ook voor een andere competitie in die klasse waardoor het kaf van het koren wordt gescheiden en dus de beste teams ná de winterstop een nieuwe competitie gaan beginnen. Marvilde 2 (zon) bereikte gisteren deze finalepoule na een overwinning op RPC.

Het tweede elftal startte de competitie met 4 overtuigende overwinningen (36 voor en 5 tegen goals) waarna het gelijk speelde tegen Bergeijk. Het werd daarna wat moeizamer, maar met twee Italiaanse overwinningen (1-0) bleven de resultaten positief en werd de koppositie als maar verstevigd. Een gelijkspel tegen DBS deed haast geen pijn, omdat ook de naaste concurrenten punten lieten liggen.

Met nog 2 wedstrijden te spelen en 4 punten voorsprong op Brabantia reisde het tweede af naar voetbalvereniging RPC. Daar kon men met een overwinning eerste worden in hun poule en dus promoveren naar de finale poule 2e klasse. De trainers Frank Saris en Rob Vollenbroek hadden wat spelers mogen lenen van andere elftallen, omdat er zelf nogal wat basisspelers met diverse redenen niet mee konden spelen.

Veel publiek vanuit Veldhoven kwamen de jongens aanmoedigen. Het was zelfs zo druk dat het kantinepersoneel in de rust de vraag van koffie of warme chocomelk niet eens aan kon waardoor enkele supporters een gedeelte van de 2e helft moesten missen.

In het eerste kwartier kwam RPC regelmatig dreigend voor de goal van Giovanni, maar die hield mede dankzij de goed verdedigende laatste linie zijn doel gesloten. In de 15e minuut opende Marvilde de wedstrijd door een strak genomen vrije trap vanaf een meter of 20 te scoren. Het was Jens Kantelberg die met zijn fluwelen linkerbeen de keeper kansloos liet.

Toch wist RPC zich nog te verzetten door 1-1 te scoren in de 24e minuut. Tien minuten later kwam Sem van Rhee alleen voor de keeper en die wist de score te verdubbelen. Marvilde bleef deze stand makkelijk vasthouden tot aan de rust, waarin een kopje thee wel wenselijk was met de koude weersomstandigheden.

Na de rust was er de controle en RPC kwam nog maar spaarzaam in het Marvilde strafschopgebied. Na 70 minuten voetbal kreeg Marvilde een dubieuze penalty mee, die Luc Martens beheerst inschoot. Ad van de Rijt maakte het feestje compleet door in 80e minuut de einduitslag op 1-4 te zetten. Deze overwinning werd gevierd op het veld, werd een tijdje later uitgebreider gevierd bij sponsor De Kleine Man en zal volgende week nog dunnetjes worden overgedaan in onze eigen kantine. Je kunt dan deze “kampioenen” herkennen aan hun nieuwe shirtjes.