Bas van de Wiel

Bas van de Wiel

We lanceerden in 2016 een nieuwe rubriek via de sociale media van S.V. Marvilde.
De eerste "nieuwe held langs het veld" is Bas van de Wiel. Het woord is aan hem....

1) Naam: Bas van de Wiel

2) Geboren: 2 augustus 1975 te Eindhoven, stadsdeel Tongelre.

3) Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen? 
- Verliefd en kinderen, een dochter (Sofie) en een zoon (Max), beiden actief bij Marvilde!

4) Wat doe je in het dagelijks leven? 
- Heel veel. Werken met veel plezier, sport kijken van de kinderen en op tv, zelf sport beoefenen, muziek luisteren en kijken en mijn sociale leven zo veel als mogelijk goed onderhouden. Daarbij geniet ik van al deze dingen!

5) Wat zijn je hobby’s?
- Mijn grootste hobby, buiten het gezin, is mijn sport nummer 1: wielrennen! Daar ligt mijn hart en dat is meer dan een passie of een hobby. Ik bezoek vele wedstrijden in binnen- en buitenland, pak zelf nog mijn ritjes en waar mogelijk toertochten, het kan nooit genoeg zijn. Voetbal is een dikke nummer 2, groot fan van PSV. Naast wielrennen en voetballen, sport in zijn algemeenheid en muziek luisteren (door tijdgebrek komt er niet heel veel van terecht, maar Pinkpop is een jaarlijks ritueel bijvoorbeeld).

6) Wat is je nieuwe functie bij Marvilde?
- Doordat onze Max is doorgeschoven naar de JO9, heb ik aangeboden om te helpen waar nodig binnen het team. Dat is als trainer op de woensdagavond voor de JO9-3 en op zaterdag tijdens de wedstrijd als coach. Coachen op zaterdag doe ik samen met Thijs Slegers, en we leiden twee jonge jongens binnen de vereniging op, om ook als coach/trainer aan de gang te gaan.

7) Wat wil je bereiken in deze functie? 
- De jongens met veel plezier leren voetballen. Enerzijds gaat dat soms met een pittige training waar het voetbal voorop staat, dan weer een lichtere training of spel waar plezier en lol maken voorop staat. Daarnaast is het ook prettig als ik er zelf lol in heb, en dat is gelukkig ook het geval!

8) Heb jezelf voetbalervaring? 
- Als kleine jongen heb ik zelf in de F- en E-jeugd gevoetbald bij RKVV Tongelre. Daar ben ik geboren, en ik draag mijn hele oude buurt nog een warm hart toe.

9) Waarom heb je voor Marvilde gekozen?
- Max voetbalde graag en we gingen op zoek naar een vereniging. Wij wonen in Meerhoven, dan lijkt DBS de eerste keus te zijn, maar die vereniging is enorm groot. Daar hebben wij niet veel mee. We zochten een kleinere “warme” vereniging, waar je elkaar snel allemaal kent, en iedereen een clubgevoel heeft. Via Roland Zimmerman, een “zoon van de club”, kwamen we bij Marvilde. Het gevoel was meteen goed en we komen er iedere keer weer met veel plezier.

10) Waar sta je over 10 jaar bij Marvilde? 
- Dat weet ik niet, tien jaar vooruit kijken is lang. Als de kinderen blijven voetballen met veel plezier bij Marvilde en ik heb dat plezier ook, zie ik mezelf nog steeds als trainer rondlopen binnen de vereniging. Wat dat betreft ben ik trouw aan een sportvereniging (ik ben ook nog steeds lid van de wielervereniging waar ik als jeugdlid actief was).


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!