Marvilde na eenvoudige overwinning tegen Helvoirt overtuigend naar volgende ronde beker

Marvilde 1

5 - 0

Helvoirt 1 (zon)

Ferry Aerts (schot)
29'
34'
Luke vd Bruggen
39'
50'
52'
Thijs van Hal
Twan Demin (kopbal)
67'
Robbert Born (schot)
69'

tel. 040-2534837

Marvilde_-_Helvoirt_37.JPGDe poulefase van de districtsbeker is vandaag tot een einde gekomen. Na een nederlaag bij Nemelaer (0-2) in Haren en een overwinning thuis tegen Wilhelmina’26  (1-0) uit Wijk en Aalburg stond vandaag de laatste wedstrijd, thuis tegen Helvoirt op het programma. Helvoirt had 2x verloren (1-4 en 1-5) en was dus al uitgeschakeld. Nemelaer en Wilhelmina’26 hadden op zaterdag al gelijkgespeeld (2-2) wat betekende dat Marvilde aan een overwinning voldoende had om samen met Nemelaer naar de volgende ronde te gaan. Na een stroef begin bleek dat dit totaal geen probleem was en met 5-0 kwam Helvoirt er nog bijzonder genadig vanaf.

De eerste twintig minuten gingen gelijk op. Helvoirt begon sterk, kreeg kansen en Marvilde stelde daar via Twan Demin enkele afstandsschoten tegenover. Net voor het half uur leverde een verdedigende fout bij Marvilde een kans op voor Noah Geurtz van de bezoekers. Zijn schot was echter een eenvoudige prooi voor Sam van Rooij. In de tegenaanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Twan Demin terecht. Zijn schot, net buiten het strafschopgebied, smoorde in de verdediging, maar viel voor de voeten van Ferry Aerts. Ferry schoot de 1-0 in de korte hoek. Vijf minuten later had Jordan Bujitu de bal voor het inkoppen bij de 2e paal na een perfecte voorzet vanaf links van Yurjen de Jongh. Jordan kopte echter miraculeus naast de bal. In de 37e minuut viel in principe de 2-0, maar ingetikte bal van Jordan Bujitu, die over de doellijn ging, werd niet tot doelpunt gepromoveerd, omdat de scheidsrechter te ver weg stond en de grensrechter van Helvoirt wijselijk aangaf dat hij het niet gezien had. Vijf minuten voor de rust werd de score dan toch verdubbeld. Een lange bal van Robbert Born achter de verdediging van Helvoirt werd knap gecontroleerd door Twan Demin en zijn lobje over de uitgekomen doelman verdween in het lege doel, 2-0. In de laatste 2 minuten kapte Jordan Bujitu zich nog knap vrij op 8 meter van het doel, maar hij aaide de bal en dus kon de doelman de bal oprapen. Meteen hierna kopte Twan Demin op 5 meter een corner van Anwar Janssen van nog over.

In de tweede helft was Marvilde helemaal los en viel er bijna elke minuut een kans te noteren. Na twee minuten had Clint van Doorn een prima actie in huis vanaf rechts. Zijn passje op Anwar Janssen werd net binnen het strafschopgebied voorlangs geschoten. In de 50e minuut pikte Ferry Aerts de bal op 40 meter van het doel op en ging alleen richting de laatste verdediger van Helvoirt. Deze werd vakkundig het bos ingestuurd waarna zijn schot goed was voor de 3-0. Drie minuten later werd Clint van Doorn neergelegd in het strafschopgebied, maar de toegekende strafschop werd slap ingeschoten door Twan Demin, zodat de keeper redding kon brengen. Precies op het uur was het weer Clint van Doorn die Anwar Janssen midden voor het doel vrij voor de doelman zette. Weer bracht doelman Jannes Verhulst redding. Met nog een kwart wedstrijd te spelen mocht Robbert Born een vrije trap nemen rond de middenlijn iets aan de linkerkant. Zijn trap mocht geheel vrijstaand ingekopt worden door Twan Demin, 4-0. Weer 2 minuten later ging Ferry Aerts vanaf links alleen richting de doelman die de inzet kon verwerken tot hoekschop. Die werd kort genomen op Robbert Born en Robbert schoot de bal snoeihard bij de eerste paal in de kruising, 5-0. Jordan Bujitu schoot hierna nog tegen de lat, maar daarna geloofde Marvilde het wel en Helvoirt was allang klaar met deze wedstrijd.

Na drie prima wedstrijden heeft Marvilde met 6 punten, achter Nemelaer met 7 punten, dus de volgende ronde behaald. Een goed begin van het nieuwe seizoen. Komende week begint de competitie, maar is Marvilde meteen vrij, omdat Haelen vrijwillig gedegradeerd is naar de 3e klasse. Voor Marvilde begint de competitie dus pas op 3 oktober met een thuiswedstrijd tegen Hilvaria.