Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Na de grote overwinning tegen Nieuw Woensel in de bekerwedstrijd, was het zaak om vandaag onderschatting te voorkomen. Vrij duidelijk was dat de Eindhovenaren de vorige keer hun keeper met rood zagen verdwijnen.  En dat helpt natuurlijk altijd voor een tegenstander.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen... en dat bleek wel.

De eerste helft begon lekker. Meteen een goede actie van Acheampong, maar zijn voorzet werd niet binnengetikt. Na een minuut of 7 begon de wedstrijd te kantelen. Nieuw Woensel overleefde de eerste speldenprikjes van Marvilde en begon aan aanvallen te denken. Ze kregen veel ruimte en we werden al vanaf het middenveld afgetroeft. Al snel stond de 0-1 op het scorebord. Dit was duidelijk een klap voor de blauwwitten, want het samenspel was plots verdwenen. We probeerden met lange ballen het spel te verleggen, maar hierdoor bleven we juist onder druk staan. De inzet, het spelplezier en het teamspel was volledig verdwenen en 5 minuten later was het al 0-2. De koppies van Marvilde gingen hangen en steeds meer spelers deden niet meer mee. Het vroege storen bij een opbouw was er niet, de middenvelders werden makkelijk gepasseerd en de verdediging kon geen goede organisatie formeren. Toch gloorde er vlak voor de rust een sprankje hoop. Een goede kans van Daantje ging voorlangs. Gelukkig kwam snel de rust en kon de trainer beginnen aan de herstelwerkzaamheden.

Na de rust zagen we een ander Marvilde. Er werd weer samengespeeld! Al na een paar minuten werd de aansluitingstreffer gemaakt. Jesse maakte een lekkere actie aan de rechterkant. Deze keer probeerde hij niet zelf, maar zag Evan staan. Deze miste de bal, maar Thijs schoot alsnog keurig binnen. Nog geen minuut later stond de 2-2 al op het scorebord. De corner van Acheampong werd door Damian binnengewerkt.
Het geloof bij de Marvildrianen was weer terug. Na een paar minuten speelde Evan zich vrij, maar hij schoot in de handen van de keeper. Door knap drukzetten bij de spelhervatting, raakte Nieuw Woensel verstrikt in onze val. Dit resulteerde in een penalty. Na enig rondkijken wie hem moest nemen, gaf de trainer Jesse de opdracht. Vol vertrouwen nam Jesse de penalty... recht op de keeper, maar gelukkig hard genoeg om hem onder de keeper door te krijgen. Lekker! 3-2.
Wat later stuurde Damian Daantje weg. En ook Daantje bleef kalm en maakte de 4-2. Wat een come back zeg!!
Toch waren de heethoofden uit Eindhoven nog niet klaar met de wedstrijd en met enkele provocaties kwamen er toch een paar opstootjes. Eerst met Jesse, die zelf kalm bleef (klasse) en wat later met Acheampong. Hij moest er, net als zijn tegenstander, met geel van het veld. Marvilde bleef voetballen en een zeer sterke Ilias zorgde ervoor dat het 5-2 werd. Zijn doorzetten bezorgde de bal bij Jesse. Deze neemt de bal iets mee en tikte deze rustig binnen. Een paar minuten later was er een schot van Nieuw Woensel. Gulio redde met een schitterende duik richting de kruising. De afvallende bal kwam echter voor de voeten van een tegenstander en deze was sneller dan onze mannen: 5-3. De flinke supportersschare zette er nog één keer de schouders onder en hierdoor was het slotstuk voor Marvilde. Wederom een mooie actie van Ilias. Hij zette Damian vrij voor de goal en die speelde zichzelf vrij en scoorde. De supporters gingen uit hun dak!
De allermooiste actie van de dag was een fantastische 1-2 tussen Damian en Jesse. Damian komt oog in oog met de keeper en..... stifte de bal slordig over de goal (weer met beide benen op de grond, hahaha). Zo bleef het 6-3 en was de prachtige come back een feit.

De conclusie: Mannen het is nu wel duidelijk. Ga voetballen samen! Dan zijn we op ons sterkst. De trainer is trots op jullie reactie in de tweede helft. We hebben laten zien dat je door kalm te blijven en te voetballen, altijd kans krijgt om de wedstrijd te kantelen. Ook al sta je met 0-2 achter. Blijf positief naar elkaar en help elkaar. Dan gaan we nog veel plezier beleven. Petje af!