Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 17

Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

Vorige week begon de bekerpoule bij Hilvaria en werd met 0-0 gelijk gespeeld. EFC begon tegen Hoogeloon en won eenvoudig met 5-0. Ondertussen won Hoogeloon afgelopen donderdag van Hilvaria met 2-1 en vandaag mocht Marvilde laten zien dat het mee kan met een andere 1e klasser, EFC. Na een 0-2 achterstand in de 2e helft ging Marvilde aanvallender spelen en wist de achterstand alsnog om te buigen in een 4-2 overwinning.

De eerste helft was redelijk gezapig zonder veel grote kansen. Maar de eerste de beste was wel meteen een doelpunt voor de bezoekers uit Eersel. Niels Krekels (gekomen van Bladella) schoot de bal van dichtbij in het doel, 0-1. Een paar minuten later kreeg Wouter van Vark uit de rebound bij een corner van dichtbij de kans om in te schieten, maar hij mikte naast het doel. In de 33e minuut kopte Teun van Borrenbergen een corner vanaf rechts nog over het doel, maar dat was het grotendeels wel in de eerste 45 minuten. In de tweede helft kwamen er dan wel de kansen en de doelpunten, maar aan Marvilde kant kwamen die pas toen EFC in de 56e minuut op een 0-2 voorsprong was gekomen. Een diepe bal aan EFC kant werd links aan de buitenkant van het strafschopgebied gepakt door Sam van Rooij, maar hij dit wel net buiten de lijnen en dus kreeg hij een vrije trap tegen. Deze werd door Niels Krekels ineens bij de eerste paal ingeschoten, 0-2.

Hierna ging Marvilde aanvallender spelen en met het nodige risico achterin, waar EFC nauwelijks iets mee deed, werd fanatiek de aanval gezocht. In de 65e minuut leverde een overtreding op Gideon Pieschel een vrije trap op bij de linker zijlijn. Youri van der Meer schoot deze voor het doel en omdat die door niemand aangeraakt werd viel de bal zomaar bij de tweede paal in het doel, 1-2. Een kwartier voor het einde stuurde Youri van der Meer Sil van Herwijnen de rechterhoek in. Hij volgde zelf goed en kon zo de voorzet van Sil inschieten net binnen het strafschopgebied. Via de rug van een verdediger werd het een hoekschop. Vijf minuten voor het einde pikte Clint van Doorn aan de rechterkant een breedtebal op, waardoor hij zomaar richting doel kon gaan. Zijn diagonale schuiver was Jesse Theuws te machtig, 2-2. Marvilde had in de gaten dat er meer mogelijk was en dat gebeurde dan ook in de 91e minuut. Een corner vanaf rechts werd bij de 2e paal ingekopt door Nick van den Boomen. Na de redding van de doelman, viel de bal voor de voeten van Gideon Pieschel, maar ook zijn inzet werd geblokt. De 2e rebound werd een prooi voor Sanders Megens die van dichtbij de 3-2 in kon tikken. EFC wilde de achterstand nog snel rechtzetten, maar de hoekschop die genomen mocht worden werd uitverdedigd door Marvilde. Op 30 meter kwam de bal bij Sil van Herwijnen die diep gaf op Gideon Pieschel. Gideon mocht over de as van het veld alleen richting doel gaan, maar week te ver uit naar rechts. Zijn schot kwam er ook niet echt, maar via Mauro van Houtum kwam de bal aan de linkerkant bij Sil van Herwijnen terecht. Sil gaf over de grond weer voor en bij de 2e paal kon Gideon Pieschel alsnog de beslissende 4-2 in het doel schieten.

Marvilde behaalde een knappe overwinning op een sterk EFC wat na de 0-2 voorsprong dacht dat de overwinning wel binnen was. Met vier punten is Marvilde koploper en volgen EFC en Hoogeloon met 3 punten. Hilvaria sluit de rij met 1 punt. Volgende week wacht de laatste poulewedstrijd bij Hoogeloon (en Hilvaria – EFC) en is een gelijkspel voldoende om de knock-out fase van de beker te bereiken.