Marvilde behaalt zwaar bevochten gelijkspel bij Nemelaer -

Marvilde behaalt zwaar bevochten gelijkspel bij Nemelaer

Marvilde behaalt zwaar bevochten gelijkspel bij Nemelaer

Nemelaer 1

3 - 3

Marvilde 1

7'
Mauro van Houtum (intikker)
Yoeri Vugts (schot)
22'
25'
36'
Gijs van Baast (vrije trap)
53'
?? (schot)
68'
Gijs van Baarst
73'

Competitie

1e klasse B

Datum

6 november 2022 14:30

Scheidsrechter

K.C.A. Mandemakers

Accommodatie

Sportpark De Walzaad
Sportlaantje 1 a
5076AM
HAAREN
tel. 0411-621419

Na vijf wedstrijden staat Marvilde op 5 punten na 1 overwinning, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen. Vandaag staat de wedstrijd in Haaren bij Nemelaer op het programma. Nemelaer heeft tot nu toe één punt meer verzameld. Deze wedstrijd kende 2 gezichten: de eerste was Marvilde beter en effectiever en in de tweede had de thuisploeg een groot overwicht. Met de gelijke eindstand kon iedereen dan ook uiteindelijk wel leven.

Al in de 7e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Sil van Herwijnen gaf op de middenlijn diep aan de linkerkant op Gideon Pieschel. Bij de achterlijn gaf Gideon breed en kon Mauro van Houtum de 0-1 intikken. Eén minuut later kwam Giel van de Ven aan de linkerkant in een moeilijke hoek alleen voor Sam van Rooij, maar de doelman van Marvilde kon met de voeten redding brengen tot corner. In de 22e minuut werd Yoeri Vugts diep gestuurd aan de linkerkant. Hij was sneller dan de Marvilde verdedigers en kapte uiteindelijk terug richting de punt van het strafschopgebied. Daar schoot hij de bal schitterend in de verre hoek, 1-1. Drie minuten later maakte ook Marvilde een mooi doelpunt. Sam Weijers gaf voor vanaf rechts en op 7 meter van het doel bij de eerste paal kopte Sil van Herwijnen de hernieuwde voorsprong in de verre kruising, 1-2. Tien minuten voor de rust werd de voorsprong nog uitgebreid door een mooie aanval. Jorg Vroomen pikte de bal op eigen helft op de as van het veld op. Hij gaf breed op Sam Weijers en Clint van Doorn sprintte mee naar voren. Sam gaf de perfecte steekbal op Clint, waarna hij de bal voor kon geven. Doelman Dennis Schoenmaker kon net bij de bal, maar deze niet vasthouden. De rebound kwam bij Gideon Pieschel die zijn tegenstander uitkapte en de 1-3 in de verre hoek schoot.

De tweede helft leek in eerste instantie zo verder te gaan als de eerste geëindigd was. Mauro van Houtum gaf diep naar de rechterkant op Sam Weijers. De voorzet van Sam kwam bij de tweede paal bij Sil van Herwijnen, maar zijn inzet kon gekeerd worden door doelman Schoenmaker. Hierna was het een half uur lang alleen maar Nemelaer wat de klok sloeg. Na enkele omzettingen kreeg Marvilde totaal geen vat meer op de tegenstander. In de 53e minuut nam Gijs van Baast een vrije trap op 35 meter. Hij schoot die ineens op doel en onderweg werd deze ligt getoucheerd, waardoor Sam van Rooij kansloos was, 2-3. In de 68e minuut gaf Roel Boogaers voor vanaf links en voor het doel gaf Yoeri Vugts het beslissende tikje, 3-3. Marvilde leek de wedstrijd helemaal weg te geven, maar in de laatste 10 minuten waren er toch nog enkele kansjes die toch nog de mogelijkheid gaven op een driepunter. Zo mocht Robbert Born aanleggen vanaf 25 meter, maar zijn schot smoorde in de muur. Gideon Pieschel schoot vanaf 15 meter in het zijnet en, na een voorzet van Gideon, schoot Sil van Herwijnen vanaf 11 meter over het doel. Al bij al zou dat ook teveel van het goede geweest zijn en kunnen beide teams tevreden zijn met het verdiende punt, al schieten ze er beide ook weinig mee op.

Alweer een wedstrijd hard gewerkt, maar niet echt de beloning gekregen. De komende tegenstander zal ook alles geven, maar zij zullen dat dan vooral doen om eindelijk het eerste punt binnen te halen Die volgende tegenstander is Heeze dat naar Veldhoven komt en zij hebben dus nog geen enkel punt behaald, waardoor ze ondertussen 6 punten achter staan op VOAB, ’t Zand en Marvilde. Dus weer een belangrijke en ongetwijfeld spannende wedstrijd, maar zo zullen er nog 20 komen.

Opstelling Marvilde:
Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Nick van den Boomen (80. Jens Kantelberg), Clint van Doorn (63. Mitchell Sleegers), Jorg Vroomen, Mark van Doorn, Mauro van Houtum (63. Yurjen de Jongh), Gideon Pieschel, Sil van Herwijnen, Sam Weijers (76. Sander Megens)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!