Kerkakkerstraat 139
5504GM
VELDHOVEN
tel. 040-2534837

De laatste wedstrijd vóór de winterstop zou Marvilde moeten spelen tegen Boshuizen uit Leiden. Helaas had Boshuizen de betalingen aan de KNVB niet allemaal gedaan en dus werd de wedstrijd afgelast. Ondertussen is alles afgehandeld en dus stond vandaag alsnog deze wedstrijd op het programma. Na een soms verhitte strijd stond op het einde een 1-1 eindstand op het scorebord en dat was voor Marvilde al het zesde gelijke spel in deze competitie. Het punt zorgt er wel voor dat Marvilde één plek gestegen is ten koste van Sarto.

De eerste helft waren de bezoekers voetballend beter, maar kwam niet tot kansen. De enige kans van de eerste helft was voor Marvilde. In de 36e minuut gaf Yurjen de Jongh de bal aan Gideon Pieschel aan de linkerkant. Zijn voorzet werd net voor Sil van Herwijnen weggewerkt tot hoekschop. Deze corner werd ingezet en van de lijn gehaald door een verdediger van Boshuizen.

De tweede helft leverde meer strijd, geschreeuw, irritatie, kansen en gelukkig ook een paar doelpunten op. In de 55e minuut leek een diepe bal van Yurjen de Jongh zonder problemen gevangen te kunnen worden door doelman Oussama Zayaoui, maar verdediger Younes Oulmouden had de aanwijzing niet helemaal begrepen en op 13 meter kopte hij de bal voor de handen van de doelman in het eigen doel, 1-0. De voorsprong hield maar 2 minuten stand. Frank van Gils van Boshuizen ging een aantal verdedigers voorbij en tikte eenvoudig de 1-1 langs Sam van Rooij. Precies op het uur had Gideon Pieschel een goede actie in huis, maar zijn voorzet vanaf de achterlijn werd over de lat getikt door de doelman. Een kwartier voor het einde gaf Sil van Herwijnen vanaf de rechterkant hard voor. Niemand raakte de bal aan, waardoor deze aan de linkerkant bij Gideon Pieschel terecht kwam. Gideon omspeelde zijn tegenstander en schoot hard richting het dak van het doel. Ook nu tikte de doelman de bal over de lat. Die corner werd in een kluwen van spelers ingekopt en kwam boven op de lat terecht. In de 84e minuut werd er een overtreding gemaakt op Sam Megens op de punt van het strafschopgebied iets aan de rechterkant. De toegekende vrije trap werd ineens hard op de lat getrapt door Yurjen de Jongh. De wedstrijd leek op een gelijke stand uit te draaien, maar in de blessuretijd kreeg Marvilde nog een paar grote kansen en tussendoor had Clint van Doorn ook nog een strafschop mee moeten krijgen toen zijn voet weggetrapt werd in het strafschopgebied. In de eerste minuut van de blessuretijd ging Gideon Pieschel alleen op de doelman af over de as van het veld. De doelman wist de bal te stoppen. Eén minuut later mocht Yurjen de Jongh nog aanleggen vanaf 18 meter, maar zijn schot ging net over.

Alweer een gelijkspel en dus blijft Marvilde in de onderste regionen hangen. In punten is Sarto uit Tilburg achterhaald, maar het doelsaldo van Marvilde is beter. Dat doelsaldo van 0 (19-19) zegt genoeg over de wedstrijden van Marvilde: twee keer winst (2-0 en 3-2), 6 keer gelijk en 3 keer verlies (2x 2-3 en 1x 1-2). Het zegt ook alles over de gehele competitie, iedereen kan van iedereen winnen. Volgende week komt Eindhoven AV naar het Jongelingsveld. Eindhoven speelt een zeer wisselend seizoen, dus ook tegen deze tegenstander is alles mogelijk.