4e klasse 13

30 november 2019 14:30

Onbekend

30 november 2019: hoe een simpele verjaardag een te gekke dag werd!

Verzamelen bij Marvilde om 13.15 uur om naar Rkvvo te gaan. De mogelijke kampioenswedstrijd wordt in Oers gespeeld. In de voorbereiding bleken de trainingspakken klaar te zijn en mochten we de pakken in ontvangst nemen. Een goed begin van een hopelijk gezellige dag. (Menno, enorm bedankt voor het mogelijk maken van de trainingspakken. Maar dat doen we later nog even officieel.)
De warming up was rommelig, lawaaierig en glibberig. Op veel plaatsen zou een veld als dit afgekeurd worden, maar hier ging de wedstrijd gewoon door. In de voorbespreking hebben we gehamerd op het samenspel, snel scoren en geen kansen weggeven.
Direct na de aftrap nam Rkvvo het initiatief. We speelden zelf erg onrustig en achterin werden wat fouten gemaakt (voor de goal uitverdedigen en te lang de bal vasthouden). Hierdoor kreeg Rkvvo het idee dat er wat mogelijk was.
Na een minuut of 4 kregen we de eerste goede kans. Helaas kreeg Niels van Herwijnen de bal er niet in. Iets later volgde de tweede grote kans. Weer iets later kreeg Thomas Kars de bal en slingerde hem voor de goal. Met een beetje geluk kwam de bal voor de voeten van Thomas van Ool. Hij draaide weg bij de verdediger en schiet half vallend de bal achter de keeper. Yes! 0-1.

Na het weifelende begin kwam de machine op stoom. Met zeer fraaie combinaties werd Rkvvo van het kastje naar de muur gestuurd. Er kwamen meer kansen voor de mannen van Marvilde. Mike kreeg de bal op rechts en passte de bal naar Toby. Zijn heerlijk gekrulde uithaal was onthoudbaar voor de keeper onthoudbaar. 0-2

Toby was on fire, want na een fraaie combinatie tussen Noa en Mike kwam de voorzet van Mike voor de voeten van Toby en die maakte er net voor rust 0-3 van.

In de rust hoefde er niet veel gecorrigeerd te worden. Na de rust denderde de Marvildetrein verder. Na 1 minuut kreeg Noa de bal op rechts. Hij nam de bal keurig mee en kon kiezen. Hij legde de bal af op Sam en die schoot met een droge knal de 0-4 binnen.

Meteen ontstond er consternatie op het veld. Rkvvo was de tweede helft met 10 man begonnen. Gezien de stand was dat niet de meest handige Oerse beslissing. Nadat de tegenstander weer met 11 spelers was, bleef Marvilde druk zetten en aanvallen. Het was echter wat slordig, ook door het supergladde veld. Na een slordige actie kwam de bal bij Rkvvo, een snelle bal naar voren, waar een verdediger van Marvilde veel te ver naar voren stond. 1-4.  En daar zit wel echt een valkuil van de laatste weken. Geen goede veldbezetting achterin, levert te veel kansen op voor de tegenpartij.
Wat later kregen we een vrije trap na een goede actie op het middenveld. Een beetje voorbarig typte de trainer de goal al voor dat er geschoten was in de app in. En inderdaad, Thomas van Ool schiet de bal prima binnen. 1-5.

Met nog een paar minuten te spelen werden langs de kant de voorbereidingen voor een feestje getroffen. Een mysterieuze doos werd tevoorschijn gehaald. Ondertussen had Lars de bal veroverd en hij speelde Toby aan, die keurig de 1-6 binnenschoot.

En toen kwam onze tank weer op stoom. Niels Sonneveld stak het hele veld over en werd door 2 tegenstanders van de wereld gelopen. Strafschop! Huh, verbazing langs de kant. Niels bleef roerloos liggen en de scheidsrechter wilde van geen strafschop weten. "Jullie zijn toch al kampioen". Ja maar mensen, laten we even duidelijk zijn: Een overtreding is een overtreding, of iemand nu voor of achter staat. Sommige acties mogen echt niet op het veld. Niels moest dizzy het veld verlaten. Niels van Herwijnen speelde de laatste minuten voorstopper.
Toch weer een lange bal van Rkvvo. De tegenstander was sneller en schoot beheerst de 2-6 binnen.
Het slotakkoord kwam toch weer van onze kant. Sam neet de bal mee over de rechterflank. Hij ziet Noa en die schiet prima de laatste goal binnen.

2-7 is een prima uitslag, hoewel we echt even terug moeten kijken naar de 2 onnodige tegengoals.
Maar goed, dat is voor later, want met deze overwinning zijn we niet meer in te halen en zijn we KAMPIOEN!
De kampioensshirts werden uitgedeeld en de sfeer was uitbundig.

Eenmaal terug bij Marvilde zijn we in de watten gelegd door de mensen van de kantine. Het werd een latertje bij Marvilde. Rond kwart voor 11 is de hele groep nog op bezoek gegaan bij de jarige trainer. Zijn huis stond vol en het was erg gezellig.
Namens de hele groep bedanken we de vele aanwezige ouders, oudspelers enandere supporters voor hun steun tijdens deze en andere wedstrijden. Dat waarderen we erg. Ook Mart en de andere kantine mensen, dank je wel voor jullie inzet.
Volgende week spelen we de laatste thuiswedstrijd in deze klasse. Na de wedstrijd is de officiele huldiging van de kersverse kampioenen! We zien jullie dan graag weer. En voor nu: uitkateren van een superfeest!